Bu Akşam Dünya Işıklarını Kapatacak

2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan, sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: Hepimiz, tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız!

Türkiye’de 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Dünya Saati’ne Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi. 2011 yılında 20 binden fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de yerini aldı. 2012 yılında ise Türkiye’de kendi rekorunu kıran Dünya Saati’ne 75 bin’den fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı. Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında #dominoetkisi kampanyasıyla 70.bin’den fazla insan kampanyaya destek verdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden onlarca sembolik yapının ışıkları kapandı.

Dünya Saati uygulamasına katılan kişi ve kurumlar, enerji tasarrufunun yanı sıra dunyasaati.org’a girip, “varım/varız” ikonunu tıklayarak katılım formu doldurarak bu küresel hareketin bir parçası oluyor.
150’den fazla ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan ve dünyanın en büyük çevre hareketi olarak bilinen “Dünya Saati” kapsamında, bu akşam 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklar bir kez daha dünya için kapanacak.

www.dunyasaati.org sitesine girerek dünya için yapacağın bir iyilik seçebilirsin!

Geçmiş Yıllarda Türkiye'deki Uygulamadan Kareler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buralar eskiden hep yorumdu.