Aşk Dediğiniz

Seversiniz ya da sadece siz seversiniz. Herkesin "aşk" diye bahsettiği o şey artık sizi de tutsak etmiştir kendisine. Bir zehir gibi bütün vücudunuzu esir almıştır. Bütün his ve duygularınız onun hakimiyetindedir artık. Her geçen gün zehirler sizi. Eski anılarınızı hatırlatır, mutsuz olduğunuz zamanlar geliverir gözünüzün önüne. Acı çekersiniz; onu gördüğünüzde de daha fazla acı...
O sadece sizin olmalıdır. Aşkın kuralıdır bu, 3 kişilik değildir ya sizi seçmelidir ya da başkasını. Onun size "aşkım" dememesi çıldırtır sizi. Dayanamazsınız, artık her şeye rağmen o sizin olmalıdır. Ona bütün samimiyetiniz ve saflığınızla "SENİ SEVİYORUM!" diye haykırmanın vakti gelmiştir. Yanına gidersiniz kalbinizde bir heyecan, kafanızda bir kuşku ama ayaklarınız koşarak. Yıllarca konuşmayı bilen diliniz o gün konuşmayı unutmuştur, yıllardır dik duran bedeniniz o gün eğilmiştir. Çünkü aşk böyledir, bunları yaptırır.
Derin bir nefes alır gözlerinin içine bakıp "Seni seviyorum." dersiniz. Vücudunuz rahatlar hemen, sanki çok büyük bir dertten kurtulmuşcasına bir oh çekersiniz. Olacağı vardır ya, o da size karşı boş değildir.

Artık sevgilisinizdir. Birlikte sevdiğiniz şeyleri yapmayı, sevdiklerinizden konuşmayı, sevdiklerinizden dinlemeyi kural haline getirmişsinizdir. Birbirinizi tamamlayan iltifatlar ardı sıra gelir. "Seni seviyorum." demeden edemezsiniz mesela. Ama bilmezsiniz ki ayrılık kavşağına giden o yolda araç "Seni seviyorum." yolcusu da sizsinizdir.

Çok hızlı geçer günler, artık ayrılık kavşağına gelinmiştir. Ya ayrılıktan gidilecektir ya da olanlara göğüs gerip bu aşk devam edecektir.
Sonra aşkın keskin hançerinin diğer yüzü görülür. "Öyle dese, böyle giyinse, şöyle yapsa." lar birbirini kovalar. Siz öyle diyemezsiniz, böyle giyinemezsiniz, şöyle yapamazsınız; onun sizi kendi halinizle kabullendiğini sanırsınız.
Dayanılmaz hale gelir artık bu aşk, gücünüze gider onun söyledikleri. "Seni seviyorum." aracından inmiş, "Gülü güle." nin sessiz otobüsüne binmişsinizdir artık. Sinsi gülümsemesiyle şöförünüz ayrılıktır.

Bitmiştir artık aşkınız. Size "O artık bunu seviyormuş." dediklerin de "Bana ne!" dersiniz yüreğiniz kan ağlarken. Bana ne...
Aşk diğer oyunlarını da oynamayı bırakmaz size. O en güzel anılar koyulur tek tek önünüze. Birlikte izlediğiniz bir film, birlikte dinlediğiniz bir müzik, denizi izlediğiniz o bank... Size onu hatırlatmak içindir aşkın tüm bu çabaları.
Artık göz yaşlarının sırası gelmiştir. Ağlarsınız, ağlarsınız ve ağlarsınız. Ta ki tekrar aşık olana dek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buralar eskiden hep yorumdu.