"Hayal Kur" Aldatmacası

"Hiçbir şey imkansız değildir."
Bütün kişisel gelişim kitaplarının bize söylemek istediği özet cümle bu. İmkansız değil ama hayal kurarsak imkanlı oluyomuş. Bunu alttan alttan ima eder durur bi de o kitaplar.

Hayal ettiğiniz hangi hiçbir şey imkanlı hale geldi? Olm yarımız mühendislik fakültesi hayal edip de meslek yüksek okulu okuyan insanlarız lan.  


Şimdi üstteki olaya "hayal kur" faktörünü çıkarıp "para" faktörünü eklediğimizde özel bi üniversitede mühendislik fakültesi okuyabiliyoruz. Hiçbir şeyimiz nasıl da imkanlı hale geldi ama 100 tane 100lük banknotun işi işte. ehehe

Geçende otele sarışın bi hatunla İranlı bi bey amca geldi. Amerika'da bilmem ne üniversitesinde fizik profesörüymüş. Odalarına çıktıklarında resepsiyonist arkadaşa "kızı da ne güzelmiş ya ehehe" dedim, "kızı değil ki." dedi. Müge Anlı'da yalanı ortaya çıkmış dayı oğlu gibi kalakaldım.

Beyler, kişisel gelişim kitaplarını ziktir edin. Adam sana "hayal kur kank her şey gerçek oluyo kuzenim denedi." dediği kitabı bile parasıyla satıyo.

Kişisel gelişim kitapları hep bu tarzdadır. Mutluluğun 10 formülü vs. kitaplar bu kadar tutuluyorsa cidden çok mutsusuz demek zaten.

Son olarak; zengin olmayı hayal etmeyin, zengin olun! Çünkü yapabilirsiniz. ehehe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buralar eskiden hep yorumdu.