Fazladan Tarifler: Sucuklu Yumurta

Fazladan Blog'a yeni bir soluk getirmek ve konseptimizi ev hanımlarına da uyarlamak adına küçük bir değişimle sık sık olmamak kaydı ile arada yemek tariflerimizi de paylaşacağız, hatta siz bile paylaşacaksınız. Hemen "Nerden paylaşacakmışız?" diye soracak olan arkadaşlar burdan paylaşacaksınız. ehehe


İlk tarifimiz dünyanın en uyumlu çifti, öğrenci evlerinin müdavimi, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, yapması kolay, ekmek banması şahane olan sucuk ile yumurtanın aşkı "Sucuklu Yumurta".


Öncelikle sucuklu yumurta karnım doysun da gerisi önemli değil tarzında bir atıştırmalık değil bir sanattır. Yapıyorsanız doğru düzgün yapacaksınız. Öyleyse malzemelerimizden başlayalım. 






Malzemelerimiz sizin de tahmin edebileceğiniz gibi:

- Yiyeceğiniz Kadar Sucuk 
- Yiyeceğiniz Kadar Yumurta -ben estetik açısından 1 tane tercih ediyorum-
- Tava
- Bıçak





Sucuk çok narin ve duygusal bir yiyecek olduğu için doğranırken de kendisine o şekilde davranılması gerekiyor. O sebeple sucuğumuza sanatsal bir görüntü kazandırmak için alt kısmından fazla derin olmamak şartı ile bir çizik atıyoruz.

Ardından bıçağımızı sucuk eksenine çapraz bakacak şekilde tutup uzunca dilimler kesiyoruz. Tavaya dilimlerin kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde yine aynı sanatsallık ve narinlikle dizmeye başlıyoruz.








Sonunda şöyle bir görüntü elde edip yağını da ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.







Pişen sucuk dilimlerimiz çizik kısımlarından ayrılmaya ve lalemsi bir görüntü almaya başlayınca ters çevirip yumurtayı kırmak için hazırlanıyoruz.







Yumurta tam merkeze gelecek şekilde kırılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakıldıktan sonra üzerine biraz tuz isteğe göre de sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN.



Öhöm Öhöm
Tariflerin hepsine anne eli değmiş gibidir. O yüzden kaynak gösterilmediği müddetçe izinsiz alınamaz, başka annelerin ellerine değdirilemez, orda burda paylaşılamaz. Bu kuralları yerine getirmeyenler tespit edildiği an annelerine söyleneceklerdir. Mahkeme ile falan uğraşacak kadar işsiz değiliz de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buralar eskiden hep yorumdu.