Kızlar ve Soğuklarda Hiç Üşümeyen Bacakları

Dışarıda hava eksi bilmem kaç derece... Meteroloji uyarmış, "Mehmet olm Yarın Balkanlar'dan yine soğuk hava dalgası geliyor lan. ahahahah" diye. Mehmet, 08.30'daki dersi için uyanmış okula gidecek... Mehmet diyor, "Ulan bi kere de karı kız dalgası gelsin şu Balkanlar'dan!" Gelmiyor, Balkanlar'ın karı geliyor, kızı gelmiyor... Mehmet, yorganın altından çıkıp odanın keskin soğuğuyla buluşturuyor bedenini. Üşüyor Mehmet, çok üşüyor. Ama okula gidecek, büyük adam olacak, devamsızlığı var çünkü Mehmet'in.
Giyiyor yün içliğini çaresiz. Hava soğuk, giymezse üşüyecek Mehmet. Kalın çoraplarını da giyor ki üşümesin ayacıkları. Babannesinin ördüğü yün kazağının üzerine şişme montunu geçirip atıyor Mehmet kendini Balkanlar'dan gelmiş soğuğun kollarına.

Bu arada hava yine eksi bilmem kaç derece... Meteroloji uyarmış, "Bak Melis, yarın Balkanlar'dan soğuk hava dalgası geliyor sıkı giyin sonra hasta olup Instagram'a toylohot, nane-limon fotosu falan atıyorsun." diye. Melis de 08.30'daki dersi için uyanmış o da okula gidecek... Melis diyor, "Ne giycem ben yaaa, giymeye hiçbir şeyim yok!" Düşününüp duruyor Melis, Balkanlar'dan soğuk hava dalgası geliyor Melis'e giyecek hiçbir şey getirmiyor... Melis de yorganın altından çıkıp odanın keskin soğuğuyla buluşturuyor bedenini. Düşünüyor melis, çok düşünüyor. Ama okula gidecek, büyük iş kadını olacak, salak giyecek hiçbir şeyi yok kızın şuan. 
Giyiyor mini eteğini çaresiz. Hava soğuk, giyecek bir şeyi yok Melis'in çünkü. Ugg'larını da giyiyor ki tamamlansın kombincikleri. Koton'dan aldığı bluzunun üzerine deri çeketini geçirip atıyor Melis kendini Balkanlar'dan gelmiş soğuğun kollarına.

Mehmet okula gidiyor ama nasıl gidiyor. Balkanlar'ın keskin soğuğu delip geçiyor yün içliğini, kalın çorapları fayda etmiyor artık ayacıklarına. Babannenin kazağı, şişme mont da çaresiz yeniliyor bu soğuğa. Mehmet üşüyor, hasta olacak belki, biliyor ama tüm gücüyle okula gidiyor Mehmet o soğukta. Tek derdi okumak... İçinden sövüyor Mehmet, Balkanlar'dan gelecek kızlara da sövüyor.

Bu arada Melis de okula gidiyor ama baya baya gidiyor yani kız... Balkanlar'ın keskin soğuğu delip geçemiyor mini eteğini, Ugg'larından zerre soğuk girmiyor. Koton'dan aldığı bluzu, deri ceketi meydan okuyor soğuğa. Melis üşümüyor, yavaş yavaş okula gidiyor. Şimdi hızlı hızlı gitse kız saçları bozulacak belki, biliyor o yüzden acele etmeden gidiyor. İçinden de söyleniyor Melis, giyecek hiçbir şeyi olmadığına söyleniyor.



Bu iki hikayede Mehmet ve Melis aynı hava koşullarına tabii tutulduğu halde neden Melis üşümüyor da Mehmet hep üşüyor? Ne var bu kızların bacaklarında olm ya? Biz neden Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgalarında alevli deniz şortuyla gezemiyoruz? Allah mini eteği ve taytı yarattıktan sonra kızlarımızın bunları dört mevsim giyebilmesi için bacaklarına özel ısıtma sistemi teknolojisi ekledi, erkekleri de sonsuza dek içlik giymeye falan mı mahkum etti? Ne tür bir cenabetliğin pençesinde bu erkekler? 

Bu arada seni de unutmadık Balkanlar'dan gelmiş soğuk hava dalgalarında elaleme içlik kontrolü yapan FOX TV muhabiri... Alacağın olsun.


2 yorum:

  1. soğuklarda hiç üşümeyen kızın bacakları17 Mart 2015 23:13

    sır ince çorapta, o yüzden üşümüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin içliğiniz ince çorap oluyor öyleyse.

      Sil

Buralar eskiden hep yorumdu.