Fazladan Sorular: Kadınlar mı Daha Zekidir Yoksa Erkekler mi?

OKUMADAN ÖNCEKİ OKUNACAK NOT

Yazılanların hiçbiri bilimsel nitelik taşımamaktadır. Yazılanların hepsi hayatın içinden, tecrübe ve yaşanmışlıklarla irdelenmiştir. Zaten niye yazdıysak.
__________________________________________________ 


Kadınlar mı Daha Zekidir Yoksa Erkekler mi?



Evet, geçmiş zamanlarda hepimizin bildiği Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş bir erkek vardı: Behlül Haznedar (sağda)

Bu beybi feys, kaslı, seksi ve iç gıcıklatıcı bakışlı arkadaşımız yengesini tavladığı gibi ekran başındaki hanım kızlarımızın bile aklını çelmiş durumdaydı. Peki bunu nasıl başardı?


Daha önce daha iyi yaşam kalitesi, zenginlik, lüks mekanlarda check-in yapma, pazarda 10 liraya çakması satılan çantaları binlerce lirayla alıp instagrama atma kaygılarıyla, düşünmeden etmeden kendinden büyük godoman adamla evlenen Bihter Ziyagil; Behlül'ün zekice oynadığı oyunlara kapılarak koynuna girmedi mi, girdi.

Behlül, bu yasak ilişkisini tam 78 bölümdür -79. bölüm dizinin finaliydi- "ehehe valla kuzenim yazmış dayı." yalanıyla mı sakladı yoksa sevişmekten başka bir şey düşünemeyen Bihter'in bu kahpece hareketlerini, her karesini milim milim hesaplayarak yaptığı zeki planlarıyla mı sakladı?

Yengesini ayarttığı yetmezmiş gibi dayısının kızını ayartıp onu bile götürmedi mi bu adam?

Tamam Behlül'ün yaptığı ahlaksızlık, yalnız düşünmek gerek ki birçok kadını idare edebilmek de ahlaksızlıktan önce zeka işidir. 


Behlül ve Bihter olayından sıyrılıp ailesel boyutta konuya değinirsek; erkek ailede daima mantıksal tarafta bulurken, kadın ailenin duygusal tarafıyla ilgilenir. Babaya bir şeyin doğru ya da yanlış olduğu danışılırken anneye sevgililer, entrikalar, dedikodular, pişmanlıklar anlatılır. Bunun sebebi de annenin çocuklarını büyütürken matematik problemi çözmesinden değil, duygularını, özverilerini, sevgisini kullanmasından kaynaklanmasındandır. 

Kadınların, bir konu üzerine önce duyguları ile yaklaştığını, başı yandıktan sonra mantığı ile kendini avutmaya çalıştığı bariz. Bu onların doğalarında varken duyguları ile hareket eden bir varlığa akıllı demek ne kadar doğru?

İsterseniz bir de hayvanlar alemindeki erkeklere bakalım:



Yaşamları boyunca ilişkilerinde daima akılcı ve mantıklı cevaplarla çözüm arayan erkekler buna karşın kadınlar tarafından düşünülmeden atılan triplere maruz kalmışlardır. Bu da kadınların duygusal yaklaşımlarından kaynaklanan bir durumdur.

Mesela Melis, Berke'nin "aşkım bu akşam halı saha maçım var yazamayabilirim." mesajına "peki brkecn yzma tmm mı, bi daha tmm yzma." mesajı yerine daha sinsice davranıp Berkeca'nın huyuna gitse ve "tamam berkcim, bol bol gol at, güçlü aşkım benim : )))" diye bir mesajla cevap verererek Berkecan'ın egosunu yükseltse Melisi erkeğini elinde daha kolay oynatacak bir pozisyon elde edebilecektir. Çünkü ego ve gurur erkeğin en zayıf noktasıdır.

Yine bir erkeğin ilişkiler konusunda daima net oluşu onu kadından daha akıllı yapan şeylerden biridir. Oysa kadınlar hemen duygularına yenik düşüp alttaki örnekteki gibi davranabilmektedir.



Bu örnekler dahilinde sonuç olarak söylenecek son sözler şunlardır ki; 

* kadın oturur, erkeğinin ona en iyi şartları sunmasını ister,
* kadın kuaföre gider, hemcisi olan kuaföre güvenmez erkeğin ona en iyi saçı keseceğine inanır,
* kadın yemek yapar ama en ünlü aşçılar erkeklerdir,
* kadın takar takıştırır yarışmaya katılır, moda programında giydiklerini eleştiren bir erkektir...

Bu  sebepler dahilinde zeki olan kesinlikle erkektir. asdfkfjhk

3 yorum:

  1. Merhaba sizinde moderetor olduğunuz bir forumda şehsıma at bir yazıya rastladım ya kaldırmanızı yada altına bana ait olduğunu bildiren açıklamayı yazmanızı rica ediyorum yaşlı kırık b,r adam bana ait bir yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Benim moderatör olduğum bir forum ve belirttiğiniz bir yazı yoktur. Fazladan Blog'ta sadece bize ait ya da okurlarımızın gönderdiği yazıları adlarını, soyadlarını ve iletişim bilgilerini belirterek paylaşıyoruz. Siz de yazını göndermek isterseniz http://www.fazladanblog.com/p/blog-page.html buradaki formu doldurarak gönderebilirsiniz. Biz de seve seve yayınlarız. :)

      Sil
  2. Tamam o zaman sorun yok demektir . Oranın ve yazının resmini koyarım teşhir ederim emek hırsızlığı yasal da haberimiz mi yok oradan buldum adresini . Forumsal diye bir forum .

    YanıtlaSil

Buralar eskiden hep yorumdu.